Filtrerer etter: «Mat»

aug.
21.
til 23. aug.
Mat, Ost

Stølskurs for ungdom og unge voksne

Vil du lære om budeielivet og melkestell på en geitestøl?
Blir med på stølskurs på Olestølen!
Aldersgruppen 16-25 år prioriteres (Kun 8 plasser)

For kr 2500,- kr per person får du 2 overnattinger på stølen, 3 måltider med seterkost, melking av geiter og stell av dyra på stølen og ysting på tradisjonelt vis.

Tema for kurset:
• Ysting av kvit (geit)ost i vedfyrt jerngryte
• Koking av brunost
• Litt om melkas biologi og ysting av rå (upasteurisert) melk.
• Litt om mikroorganisemer i ost og økologisk hygiene
• Botaniske vandring - kulturlandskap, beiting og biologisk mangfold
• Melking og stell av dyra, renholdsrutiner
• Salting av kvitost og oppsummering

Påmelding innen 10. august til ina.syversen@valdres.no



Fredag 21. august 2020:

19:00: Ankomst, omvisning og kveldsmat


Laurdag 22. august 2020:

07:30: Oppmøte. Gruppen fordeles på melking og å lage frokost

09:00 - 12:00: Ysting av kvit geitost i vedfyrt jerngryte

10:00: Kaffepause med noko attåt

11:00: Koking av brunost starter

13:00: Noon

15:00: Botanisk vandring - Kulturlandskap/beiting og biologisk mangfold

16:00: Middag

17:00 - 18:00: Forming av brunost


Søndag 23. august 2020:

07:00: Melking og morgenstell av dyra

10:00: Dugurd

10:30: Salting av kvitost - litt om lagring

13:00: Noon

13:30: Teori og oppsummering

14:00: Avslutning

Vis arrangement →